Azerbaycan Dünyanın Neresinde

Azerbaycan Dünyanın Neresinde

Azerbaycan dünyanın neresinde veya benzeri konular da araştırma yapan kişilerin bu ülkenin ülkemize komşu olduğunu görmeleri mümkündür.

Azerbaycan Dünyanın Neresinde

Ülkemizin en iyi komşuluk ilişkileri güttüğü Azerbaycan Dünyanın neresinde ? sorusu çok sayıda yabancı insanın merak ettiği bir sorudur. Kafkas ’yanın güneyinde orta doğunun kuzeyinde yer alan Azerbaycan doğal güzellikler açısından dünyanın sayılı ülkelerindedir. Azerbaycan ülkemizin yakın komşularından olduğu için iki ülke arasında bulunan zaman farkı yok denecek kadar azdır. İki ülke arasında saatlerden ötürü oluşabilecek herhangi bir sıkıntı bulunmaktadır. Saat farkı olarak arada sadece 2 saatlik bir zaman farkı bulunmaktadır. İş yaşantısı düşünüldüğünde ülkemizdeki gibi hayat saat sabah 8 de başlamaktadır. Asgari çalışma saatleri ülkemizde olduğu gibi Azerbaycan’da da günlük ortalama sekiz saat civarında bulunmaktadır. Bu ülkeye üniversite okumaya giden çok sayıda yabancı uyruklu öğrencinin temel sorularında bir tanesi Azerbaycan dünyanın neresinde ? sorusudur.

Azerbaycan’ın Bilinirliği

Ülke olarak kendisini dünyaya iyi pazarlamayı becerememiş olması hem iyi hem kötü bir durumdur. İyi olma sebebi bu cennet vatanı çok fazla insanın bilmemesi, kötü olma sebebi fazla bilinirliği olmadığından ötürü ekonomisinde turizm sektörünün geri kalmasıdır. Ülkemiz ve Azerbaycan’ın birbirine yakın iki komşu olmasından dolayı arada sadece 2 saatlik bir zaman fark bulunmaktadır. Saat farkının iki ülke arasında yürütülen işler açısından herhangi sıkıntı oluşturacak bir durumu söz konusu değildir. Bu sebepten ötürü iki ülke arasındaki ticari ilişkilerde rahatça yürütülebilmektedir. Ülke bilinirliğini arttırmak amacıyla son yıllarda turizm konusunda ataklar yapılmaya başlanmıştır.

Azerbaycan Cumhuriyeti, Kafkasya bölgesinde hem Avrupa hem de Asya sınırında yer almaktadır. Batıda İran, güneyde Irak ve Türkiye, doğuda Gürcistan ve kuzeyde Ermenistan ile komşudur. Azerbaycan’ın toplam alanı 78.000 mil karedir; Yüzölçümünün sadece %8’i arazidir. Diğer %10’u sudur ve Azerbaycan’ın toplam alanının sadece %6’sını tarıma ayırmıştır. Başkent, aynı zamanda Azerbaycan’ın ekonomik merkezi olan Bakü’dür.

Coğrafya, bir milletin gelişimini ve kültürünü belirlemede büyük rol oynar. Bu anlamda coğrafya, bir milletin tarihinin, kültürünün ve kimliğinin bir tezahürü olarak görülebilir. Bu nedenle Azerbaycan, Avrupa ile Asya arasındaki sınırda yer alması nedeniyle kendisini ilginç bir konumda bulmaktadır. Egzotik ama kültürel olarak tanıdık bir arka plan sunduğundan bu, onu iş veya turizm için ideal bir yer yapar. Bunun yanı sıra Azerbaycan, petrol, doğal gaz ve mermer gibi uygun şekilde kullanıldığında ekonomisine fayda sağlayabilecek doğal kaynaklara sahiptir.

Azerbaycan’ın fiziki coğrafyası bulunduğu yere göre değişmektedir. Azerbaycan’ın daha büyük kısmı – Hazar Denizi sahanlığı olarak bilinir – İran’dan Rusya’ya uzanan bir açık su sahanlığıdır. Bu su kütlesi, balık, kabuklular ve diğer su organizmaları gibi su yaşamını içerir. Hazar Denizi ayrıca Hazar Denizi havzası olarak bilinen bir tatlı su tabakası oluşturan tuz birikintileri içerir. Bu katman – bir sualtı mağara sistemi ile birlikte – 20’den fazla mağara girişi olan Hazar deniz mağara sistemi olarak bilinen bir sualtı ekosistemini destekler. Açık deniz rafı ayrıca Azerbaycan’a ait birkaç adaya da ev sahipliği yapıyor; en kayda değer olanı Şirvan adası grubudur. Bu adalar, karadaki emsallerine çok benzer şekilde, mermer ocakları ve doğal gaz sahaları gibi, uygun şekilde kullanıldığında ülke ekonomisine fayda sağlayabilecek doğal kaynaklara sahiptir.

Bir ülkenin ekonomik olarak nasıl geliştiğini, maden çıkarmadan tarımsal üretime ve turizmden çeşitli faktörler etkiler. üretime. Bu faktörler göz önüne alındığında, Azerbaycan ekonomisine fayda sağlayacak birçok doğal kaynağa sahiptir. Ülke, bol miktarda mermer yatakları ile birlikte oldukça büyük bir petrol ve doğal gaz kaynağına sahiptir. Ayrıca ılıman iklimi ve yeterli su kaynağı nedeniyle tarımsal üretime uygun verimli topraklara sahiptir. Tüm bu doğal kaynaklar, bol miktarda hammaddeye ve vasıflı işgücüne sahip olacağından, Azerbaycan’ı imalat veya tarım işletmeleri için ideal bir nokta haline getirmektedir.

Yukarıda tartışılanlara göre coğrafya, bir ulusun ekonomik ve kültürel olarak nasıl geliştiği üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. . Azerbaycan, Avrupa ve Asya arasındaki sınırda yer aldığından, sınırın her iki yanından birçok kültürel etkiye sahiptir ve bu da onu hem ziyaretçiler hem de işletmeler için egzotik ama tanıdık bir yer haline getirmektedir. Mermer ocakları ve adaları gibi faktörler onu maden çıkarma veya tarım işletmeleri için ideal kılarken, önemli ticaret yolları üzerindeki konumu onu turizm veya üretim için de ideal kılıyor***Esas olarak, ‘coğrafya’ nasıl yorumlanır? Coğrafya somut bir şey mi yoksa daha açıklayıcı mı? Coğrafya Dünya biliminin bir parçası mı yoksa yorumlayıcı sosyal bilgiler mi? Bu soruları yanıtlamak için, denklemin her iki tarafını da göz önünde bulundurarak genel olarak coğrafya ile ilgili bazı temel kavramları keşfedeceğiz: doğaya karşı yorum.#1 Pek çoğu coğrafyayı jeoloji, jeodezik ve haritacılık gibi yer bilimleriyle ilişkilendirir. Yer bilimi, diğerleri arasında astronomi, klimatoloji ve meteoroloji gibi Dünya gezegeni ile ilgili tüm alanları ifade eder – hepsi de ev gezegenimiz Dünya’nın gözlemlerinden elde edilen ampirik verilere dayanır. Öte yandan, beşeri bilimler olarak da bilinen yorumlayıcı çalışmalar, yorum üzerinde herhangi bir sınır veya pranga olmadan çeşitli bakış açılarını dikkate almayı içerir.#2 Yorumlayıcı çalışmalar, bazen gerçekleri ima ettikleri veya ima ettikleri şeylerin ötesine, kanıt veya gözlem yoluyla gerçekte bildiklerinin ötesine geçtiği için eleştirilir. .#3 Bu eleştiriye rağmen, yorumlayıcı çalışmalar – doğru yapıldığında – dünyamızda bulunan karmaşık sistemleri daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir.#4 Bu durumda coğrafyayı yorumlamak, kendimizi somut yorumlarla sınırlamak değil, coğrafya ile ilgili tüm olası bakış açılarını keşfetmek anlamına gelir. .#5 Örneğin: Coğrafya ile ilgili bazı yorumlayıcı bakış açıları şunları içerir: gezegen-, ülke- veya

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!